top of page

Artterapy

http://www.highviewart.com/cvetno/art-terapiya-koledni-istorii-4403.html

Малкото дете във вас... На колко ли е то? За какво ли си мисли, като чуе... "Коледа", каква картина е пред очите му, с какво е изпълнен въздухът около него?Какви са фантазиите и мечтите му? Какво иска да вкуси и усети на Коледа? Има ли си любим човек и какво иска да сподели с него?

Свържете се с този вътрешен образ мислено, като затворите очи и се заслушате в отговорите на детето. Какво е неговото послание към вас, можете ли да разпознаете какво е имало то, което ви липсва сега в живота ви? Какво може да научите за Коледа, за живота, за празнуването от детето във вас?

След това кратко пътуване навътре, ви предлагам и серия от въпроси, с които можете да изразите своите вътрешни картини и усещания, свързани с темата за Коледа. Виж отдолу изображението с въпросите.

С тази коледна арт практика правим малки стъпчици към себе си, осъзнавайки какво е ценното за нас, за какво наистина сме гладни и чии стъпки търсим в снега, за какво всъшност празнуваме.

И сега ви каня да се превърнем от пазаруващи хора, в празнуващи, от замислени и забързани, в творчески и заредени.

Ще направим ръчно-изработена коледна картичка и вътре ще оставим нашето послание. Посланието може да бъде нещо, което е дошло от вътрешния ви глас – гласа на детето или нещо, което е изплувало в съзнанието ви след писменото упражнение. Може да използвате формат приказка или стих - хайку за вашия текст.

На тази Коледа нека подарим нещо от сърцето си. Да разтопим ледове, да оставим стъпки не само в снега, но и в нечия душа.

Необходими материали за коледна картичка:

Цветни хартии, картони, коледни стикери, фигурки, перца, копчета или други подобни материали, подходящи за апликация по ваш избор, лепило или тиксо, ножица, панделки и т.н.


Interesting
For you
Oldest
Folow us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page